Контакт информации

E-mail: adievski@gmail.com
Телефон: 070/342-828
Адреса: Бул. Јане Сандаски бр. 51/10, 1000, Скопје

За организацијата

Дејност

Спасување на планина

Партнерства

IKAR –CISA, NAK ARAMA KURTAMA Турција, Македонска алпинистичка федерација, Црвен Крст- Охрид, Ски Центар Кожуф, Национален парк Маврово

Човечки ресурси

Курнослав Аџиевски –Претседател, (Инструктор по алпинизам, Пилот алпинист, Водич на куче, Доктори по медицина, Радиолошки технолог,Дипломиран правник,Електро инжинер, Возач и Алипинисти)

Материјални ресурси

Статички и динамични алпинистички јажиња,алпинистички појаси, комплети,карабињери и карабињери со матица, цепини, грутни макари, замки,шлемови,челни лапми, патки за качување на карпа, чевли за снег и мраз, дрези, ладнички клинови-тубуларци јумари, алатки за осигурување, кладива, алпинистички клинови, чокови, френдови,бормашина,флетни,дедмени, ранци, шатори, содни за лавини, лопатки за снег, турно скии, комплети за прва помош,алумински фолии, дефибрилатор, ранци за медицинска помош, аки чамец, вакум душек, носилки за повредени и др

Коментари

x