ПОВТОРЕН ПОВИК ЗА ИСКАЖУВАЊЕ НА ЈАВЕН ИНТЕРЕС за формирање на авторски тим за изработка на ракопис за учебници за I година средно стручно четиригодишно образование

пред 12 часа - Министерство за образование и наука

U.S Government TechWomen Program 2020 for Women in STEM

пред 15 часа - Млади инфо

ITalent South East Scholarship – Scholarships for Students

пред 16 часа - Млади инфо

Конкурс за партиципација на високообразовните установи во CEEPUS мрежите за академската 2020/2021 година

пред еден ден - Министерство за образование и наука

СТИПЕНДИИ ЗА КОЛЕЏ НА ЕВРОПА (2020-2021) ВО НАТОЛИН, РЕПУБЛИКА ПОЛСКА

пред еден ден - Министерство за образование и наука

Mastercard Foundation Scholars Program at McGill

пред еден ден - Млади инфо

КОНКУРС за стипендии за кратки студиски престои во Велика Британија за 2020 година

пред 3 дена - Министерство за образование и наука

Повторен повик за искажување на интерес

пред 4 дена - Министерство за образование и наука

PhD Research Scholar Positions – NHH Norwegian School of Economics

пред 4 дена - Млади инфо

Overseas Development Institute (ODI) Fellowship Scheme 2020/2022

пред 4 дена - Млади инфо

The One Young World & London Business School Scholarship 2020/2021

пред 4 дена - Млади инфо

2020 JAUW International Fellowship Program

пред 5 дена - Млади инфо

The International Scholarship for Women 2020-2021

пред 5 дена - Млади инфо

Terra Summer Residency Fellowships in Giverny, France

пред 5 дена - Млади инфо

The AFRIKA KOMMT! Fellowship Programme for Future Leaders from Sub-Saharan Africa

пред 6 дена - Млади инфо

Doctoral Scholarship in Disability Rights, University of Pretoria, South Africa

пред 6 дена - Млади инфо

Конкурс за доделување стипендии на редовни студенти Роми запишани на студии од прв циклус на јавните и приватните високообразовни установи во Република Северна Македонија за студиската 2019/2020 година

пред една недела - Министерство за образование и наука

Global Innovation Program Postdoctoral Fellowships

пред една недела - Млади инфо

Стипендии за додипломски, последипломски и докторски студии на државните универзитети и колеџи во Унгарија за академската 2020/2021 година

пред една недела - Министерство за образование и наука

Конкурс за доделување на 5 стипендии за додипломски (редовни), магистерски и докторски студии и специјализации (2 стипендии доделени од Владата на НР Кина и 3 унилатерални стипендии)

пред една недела - Министерство за образование и наука

Queen Elizabeth Commonwealth Scholarships

пред една недела - Млади инфо

IWMF Kim Wall Memorial Fund 2020

пред една недела - Млади инфо

Повторен повик за искажување на интерес за учество во комисија за давање мислење по доставени предлози за исправки и/или дополнувања во текстот на учебникот, а истите не преставуваат повеќе од 30% од содржината на учебникот по предметите

пред 2 недели - Министерство за образование и наука

Јавен оглас за рецензенти на учебници

пред 2 недели - Министерство за образование и наука

2020 EaP Civil Society Fellowships – Call for Applications

пред 2 недели - Млади инфо

The Erasmus Mundus Scholarship Programme 2020/2022

пред 2 недели - Млади инфо

Heinz-Kühn-Foundation Scholarships for Young Journalists

пред 2 недели - Млади инфо

The Arab Fund Fellowships Program

пред 2 недели - Млади инфо

2020 IIASA Science Communication Fellowship

пред 2 недели - Млади инфо

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ НА УЧЕНИЦИ РОМИ ЗАПИШАНИ ВО ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ ВО УЧЕБНАТА 2019/2020 ГОДИНА

пред 3 недели - Министерство за образование и наука

Повик за искажување на јавен интерес за формирање на авторски тимови за изработка на ракописи за учебници во основно образование

пред 3 недели - Министерство за образование и наука

Конкурс за избор на наставник за реализирање на дополнителна настава за основно образование на мајчин јазик за децата на граѓаните на Република Северна Македонија кои престојуваат во странство_1

пред 3 недели - Министерство за образование и наука

2020 Fellowship – Awaji Youth Federation

пред 3 недели - Млади инфо

Kluge Fellowships in Digital Studies at the Library of Congress

пред 3 недели - Млади инфо

Commonwealth Shared Scholarships for Full-time Master’s Study

пред 3 недели - Млади инфо

Call for Commonwealth Foundation Grants Programme 2019/20

пред 4 недели - Млади инфо

ARES Masters and Training Programs in Belgium

пред 4 недели - Млади инфо

The 2020-2021 Global Undergraduate Exchange Program (Global UGRAD)

пред 4 недели - Млади инфо

EUI Doctoral Programme 2020 in Florence, Italy

пред еден месец - Млади инфо

ICP Scholarship Master Program in Belgium

пред еден месец - Млади инфо

Внесете го вашиот конкурс на GRID.MK
x

Наслов:  

Линк до документот: