2020 IIASA Science Communication Fellowship

пред 17 часа - Млади инфо

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ НА УЧЕНИЦИ РОМИ ЗАПИШАНИ ВО ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ ВО УЧЕБНАТА 2019/2020 ГОДИНА

пред 4 дена - Министерство за образование и наука

Повик за искажување на јавен интерес за формирање на авторски тимови за изработка на ракописи за учебници во основно образование

пред 4 дена - Министерство за образование и наука

Конкурс за избор на наставник за реализирање на дополнителна настава за основно образование на мајчин јазик за децата на граѓаните на Република Северна Македонија кои престојуваат во странство_1

пред 5 дена - Министерство за образование и наука

2020 Fellowship – Awaji Youth Federation

пред 7 дена - Млади инфо

Kluge Fellowships in Digital Studies at the Library of Congress

пред 7 дена - Млади инфо

Commonwealth Shared Scholarships for Full-time Master’s Study

пред една недела - Млади инфо

Call for Commonwealth Foundation Grants Programme 2019/20

пред една недела - Млади инфо

ARES Masters and Training Programs in Belgium

пред една недела - Млади инфо

The 2020-2021 Global Undergraduate Exchange Program (Global UGRAD)

пред една недела - Млади инфо

EUI Doctoral Programme 2020 in Florence, Italy

пред една недела - Млади инфо

ICP Scholarship Master Program in Belgium

пред една недела - Млади инфо

Call for Applications New Europe College Fellowships

пред 2 недели - Млади инфо

Alserkal Arts Foundation’s Research Grants

пред 2 недели - Млади инфо

Master’s Program in Logic and Computation at the Vienna University of Technology

пред 2 недели - Млади инфо

КОНКУРС за доделување стипендии на редовни студенти запишани на додипломски студии од прв циклус на јавните и приватните универзитети и високообразовни установи во Република Северна Македонија за студиската 2019/2020 година

пред 2 недели - Министерство за образование и наука

КОНКУРС ЗА ПОВРАТ НА СРЕДСТВА ЗА КУПЕН МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТ ЗА УЧЕБНАТА/АКАДЕМСКАТА 2019/2020 ГОДИНА

пред 2 недели - Министерство за образование и наука

ETH Zurich Student Summer Research Fellowship

пред 2 недели - Млади инфо

Eiffel Scholarship Program of Excellence

пред 2 недели - Млади инфо

The McGraw Fellowship for Business Journalism

пред 2 недели - Млади инфо

Конкурс за доделување на стипендии во пет категории за ученици Роми запишани во прва, втора, трета и четврта година од јавните и приватните средни училишта во Република Северна Македонија за учебната 2019/2020 година

пред 3 недели - Министерство за образование и наука

OSF Eurasia Programme Fellowships at the University of Tartu

пред 3 недели - Млади инфо

Јавен повик за доделување парични средства за организирање на активности кои придонесуваат за развој и унапредување на мултикултурализмот, меѓуетничката интеграција и толеранцијата 1

пред 3 недели - Министерство за образование и наука

World Nomads Scholarship for Travel Photography in Mongolia

пред 3 недели - Млади инфо

Swedish Institute Scholarships for Global Professionals

пред 3 недели - Млади инфо

ArtsEverywhere Fellowship for Artistic Journalism

пред 3 недели - Млади инфо

Chevening Africa Media Freedom Fellowship (CAMFF)

пред 4 недели - Млади инфо

International Climate Protection Fellowship – Alexander von Humboldt Foundation

пред 4 недели - Млади инфо

The Maurice R. Greenberg World Fellows Program

пред 4 недели - Млади инфо

John S. Knight Journalism Fellowships at Stanford

пред еден месец - Млади инфо

Getty Images’ Disability Stories Grant

пред еден месец - Млади инфо

East Africa Wildlife Journalism Media Grants

пред еден месец - Млади инфо

2020 Africa Peace and Social Change Fellowship

пред еден месец - Млади инфо

Можност за учество во обука за развој на вештини за економска и техничка соработка

пред еден месец - Министерство за образование и наука

Јавен оглас за избор на рецензенти кои ќе ги рецензираат пријавените проекти по објавениот Конкурс за кофинансирање на билатерални проекти меѓу Република Северна Македонија и Народна Република Кина за периодот 2020 - 2021 година

пред еден месец - Министерство за образование и наука

Fellowships with the Berlin Potsdam Research Group “The International Rule of Law – Rise or Decline?”

пред еден месец - Млади инфо

Friedrich Ebert Foundation: Scholarships for International Students

пред еден месец - Млади инфо

Atlas Corps Fellowship (USA) – 2019

пред еден месец - Млади инфо

The a.r.t.e.s. Graduate School Doctoral Scholarships

пред еден месец - Млади инфо

Study in Bavaria – Call for Application for the Scholarship Funding

пред еден месец - Млади инфо

Внесете го вашиот конкурс на GRID.MK
x

Наслов:  

Линк до документот: